Zoeken
  • Karine Plas

Honden spiegelen onze emoties.

Bijgewerkt: 1 jul 2020Omdat er eindelijk een wetenschappelijke studie is die bewijst dat onze emoties het gedrag van onze honden beïnvloedt.

Jippie!!


Eindelijk is er een onderzoek dat aantoont dat onze emoties het gedrag van onze honden beïnvloeden. Iets wat veel hondeneigenaren al aanvoelden is nu ook wetenschappelijk bewezen!


Een nieuwe FDP (family dog project) studie toont aan dat wanneer eigenaars ongerust gedrag vertonen te opzicht van onbekenden, honden meer ontwijkend en angstig gedrag vertonen. Wanneer de eigenaar daarentegen geruststellend gedrag vertoont, zijn honden meer geneigd de onbekende te benaderen. Klik hier voor het volledige artikel


Ik ben hier vooral blij over omdat ik geloof dat de emotionele staat van de eigenaar ook een enorme impact rol speelt op het trainen van je hond. Honden leren maar wanneer ze zich in een ontspannen staat bevinden.


Kalme baas, kalme hond


Als hondentrainer is het dus niet alleen van belang om rekening te houden met het gedrag en de emotie van de hond, maar ook met die van het baasje! Een hond leert makkelijker wanneer zijn baasje kalm is. Omgekeerd geldt dus ook, wanneer het baasje nerveus is, zal de hond ook minder goed of zelfs niet leren.


Het baasje verdient dus minstens evenveel aandacht dan de hond!

40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven